Nieuws

 Mislintat ziet situatie Wijndal bij Ajax: 'ik begrijp dat hij moeite heeft'

Mislintat ziet situatie Wijndal bij Ajax: 'ik begrijp dat hij moeite heeft'

4 september - 07:10 Laatste update: 07:31

Sven Mislintat heeft begrip voor de lastige situatie van Owen Wijndal bij Ajax. De directeur noemt Wijndal "een goede jongen", maar snapt dat de linksback het moeilijk heeft met de felle concurrentie. 

"De komst van Sosa heeft voor onze andere linksbacks natuurlijk wel iets veranderd, vooral voor Owen Wijndal is het moeilijk", aldus Mislintat in Voetbal International. "Anass Salah-Eddine kan namelijk ook nog op andere posities spelen en is een paar jaartjes jonger. Owen is een goede jongen, een prima linksback, maar het is een feit dat er nu veel concurrentie is."

Volgens Mislintat hoeft Wijndal van hem niet weg bij Ajax. "Maar ik begrijp dat hij moeite heeft met de situatie", voegt de directeur daaraan toe. Met de komst van Gaston Avila en Borna Sosa is Wijndal nu de derde of vierde linksback van de Amsterdammers.

Wijndal kwam vorige zomer over van AZ voor tien miljoen euro. In Amsterdam kwam de linksback tot twintig Eredivisiewedstrijden, waarin hij zes assists wist te geven. Ondanks dat zijn ze niet overtuigd van de Zaandammer en haalden ze met Avila en Borna Sosa twee concurrenten voor zijn positie in huis."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s