Nieuws

'Weghorst bijna speler van Burnley, alle partijen inmiddels akkoord'

'Weghorst bijna speler van Burnley, alle partijen inmiddels akkoord'

30-01-2022 11:01

Wout Weghorst staat op het punt te tekenen bij Burnley FC. De boomlange centrumspits heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Premier League-club.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is er bij de transfer ongeveer vijftien miljoen euro gemoeid. De afgelopen week werd de stilte rondom Weghorst gebroken en meldde Burnley zich als potentiële nieuwe club voor de Nederlander. Het contract van de spits liep in Wolfsburg door tot medio 2023.

Weghorst begon in 2018 zijn buitenlandse avontuur bij Wolfsburg. Daarvoor speelde hij telkens twee seizoenen voor FC Emmen, Heracles Almelo en AZ Alkmaar. Dit seizoen heeft de goaltjesdief in achttien wedstrijden zes keer gescoord in de Bundesliga. In 2018 maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal en maakte hij twee doelpunten in twaalf interlands.

Verwacht wordt dat Weghorst zondag nog zijn medische tests afrondt voor Burnley en daarna zijn handtekening zet. Momenteel is Burnley hekkensluiter in de Premier League, de achterstand op nummer negentien Watford bedraagt twee punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!