Transfernieuws

'Doorverkoopclausule kan Ajax miljoenen opleveren voor Conceição'

'Doorverkoopclausule kan Ajax miljoenen opleveren voor Conceição'

2 september - 20:30 Laatste update: 22:50
1

Ajax kan komende zomer flink verdienen aan de doorverkoop van Francisco Conceição. De Portugese aanvaller keerde deze week op huurbasis terug naar FC Porto, maar in dat contract zit een slimme clausule voor de Amsterdammers.

Volgens het Portugese O Jogo is Porto verplicht om Conceição na dit seizoen voor 10 miljoen euro definitief over te nemen als hij minimaal 25 wedstrijden 45 minuten speelt. Ajax betaalde vorig jaar zelf vijf miljoen om de buitenspeler weg te halen bij Porto.

Met deze constructie zet Ajax zich dus safe mocht Conceição inderdaad aan speeltijd gaan toekomen in Portugal. Dan moet Porto verplicht tien miljoen neerleggen en houden de Amsterdammers vijf miljoen winst over aan de doorverkoop.

Vooralsnog is het nog onduidelijk of de clausule geactiveerd zal worden. Conceição kon zich bij Ajax niet doorzetten en keert nu op huurbasis terug naar zijn oude club. Conceição ligt tot 2027 vast bij Ajax. Mocht hij volgend seizoen minder dan 25 wedstrijden spelen bij Porto, keert hij in principe gewoon terug in Amsterdam. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s