Nieuws

Manchester City heeft 'nieuwe Agüero' binnen en verhuurt hem dit seizoen

Manchester City heeft 'nieuwe Agüero' binnen en verhuurt hem dit seizoen

30-01-2022 10:41

Manchester City kan volgend seizoen beschikken over Julian Alvarez. De 21-jarige centrumspits wordt in Argentinië gezien als de 'nieuwe Sergio Agüero' en maakt het seizoen af in Argentinië als huurspeler. 

Transferexpert Fabrizio Romano spreekt van een 'done deal'. Algemeen directeur van River Plate Jorge Brito heeft de deal bevestigd. Vanaf volgend seizoen maakt Alvarez deel uit van de selectie bij The Citizens, maar eerst maakt hij dit seizoen af bij River Plate als huurspeler. 

De 21-jarige spits maakte in 2019 zijn debuut voor het eerste elftal van River Plate. Sindsdien scoorde hij 36 keer in 96 wedstrijden. Het contract van Alvarez liep door tot eind 2022. River Plate hoort bij de 'Grote Vijf' van Argentinië en staat met kop en schouders boven de rest in de Argentijnse competitie. Na 25 competitierondes staat de club uit Buenos Aires met zeven punten voorsprongen op de eerste plaats. 

Manchester City bevindt zich in een soortgelijke positie en heeft dit seizoen weinig te duchten van de concurrentie. De voorsprong op nummer twee Liverpool staat inmiddels op negen punten met nog vijftien speelrondes te gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!