Nieuws

Hoeveel geld gaven clubs uit de Premier League deze transferzomer gezamenlijk uit?

Hoeveel geld gaven clubs uit de Premier League deze transferzomer gezamenlijk uit?

3 september - 23:36 Laatste update: 23:36

De zomerse tranfserwindow is in de Europese topcompetities tot een einde gekomen. Dat geldt dus ook voor de Premier League. Hoeveel gaven de Engelse clubs eigenlijk in totaal uit? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Nieuw record

Het inkomende transferrecord van de Premier League dat afgelopen jaar werd neergezet is weer verbroken. Volgens Deloitte gaven de Engelse clubs gezamenlijk 2,75 miljard euro uit en dat is zo’n driehonderd miljoen euro meer dan afgelopen jaargang.

De tien inkomende Nederlanders

Een klein deel van de totale transfersom werd uitgegeven aan Nederlanders. Daarvan waren Jurriën Timber en Ryan Gravenberch de twee duurste spelers. Arsenal maakte een vast bedrag van zo’n veertig miljoen euro over aan Ajax voor Timber en datzelfde deed Liverpool voor Gravenberch aan Bayern München.

Verder maakten Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Bart Verbruggen (Brighton), Gustavo Hamer (Sheffield United), Joël Piroe (Leeds United), Justin Kluivert (Bournemouth), Mark Flekken (Brentford), Arnoud Danjuma (Everton, huur) en Tahith Chong (Luton) een transfer naar een Premier League-club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!