Wedstrijdverslag

Sparta kan comeback niet bewerkstelligen en blijft op punt steken tegen NEC

Sparta kan comeback niet bewerkstelligen en blijft op punt steken tegen NEC

1 september - 21:55

Sparta heeft als koploper van de Eredivisie niet kunnen uitlopen op de concurrentie. De Rotterdammers kwamen op achterstand tegen NEC en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt. 

Sparta ging als koploper de vierde speelronde in en daarom waren de verwachtingen in eigen huis hoog. De Rotterdammers begonnen met smaakmaker Kiko Saito aan het duel met NEC, waar Philippe Sandler terugkeerde. In de eerste helft ging het duel gelijk op en kreeg NEC ook de nodige kansen. Desondanks gingen de twee ploegen met de brilstand aan de thee.

In de tweede helft kwamen de bezoekers na een klein uur op voorsprong. Dirk Proper begon aan een rush en besloot uit te halen. Het schot van de middenvelder belandde in de verre hoek, waardoor de Nijmegenaren op 0-1 kwamen. Na de tegentreffer ging Sparta harder drukken en dat resulteerde in een strafschop. Tobias Lauritsen werd vlak daarvoor gewissel en daarom legde Joshua Kitolano aan vanaf de elf meter: de Noors-Congolese middenvelder faalde niet en schoot de 1-1 tegen de touwen.

In de slotfase ging Sparta nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Er werd nog een bal van de lijn gehaald en een afstandsschot van Saito belandde op de tribune. Door de remise staat Sparta op acht punten na vier duels. NEC komt op de tiende plek terecht met vier punten uit vier duels.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s