Nieuws

Wie is CJ Egan-Riley, de Burnley-verdediger die PSV op de valreep wil binnenhalen?

Wie is CJ Egan-Riley, de Burnley-verdediger die PSV op de valreep wil binnenhalen?

1 september - 20:55 Laatste update: 21:13

PSV wil op deadline day nog een verdediger strikken en lijkt in ieder geval CJ Egan-Riley te verwelkomen. Wie is deze centrale verdediger, die op huurbasis moet overkomen van Burnley FC? VoetbalNieuws brengt de twintigjarige Engelsman in kaart.

CJ Egan-Riley werd op 2 januari 2003 geboren in Manchester. De speler, die 1.83 meter lang is, werd als tiener opgepikt door Manchester City en ging aan de slag in de jeugdopleiding. Van een echte doorbraak bij The Citizens kwam het nooit. Wel mocht de verdediger proeven aan het eerste elftal met zijn debuut in september 2021. Destijds speelde Egan-Riley de hele wedstrijd mee in het League Cup-duel met Wycombe Wanderers. Ook speelde Egan-Riley in de achtste finale van de Champions League tegen Sporting Lissabon. 

In 2022 maakte de mandekker transfervrij de overstap naar Burnley. In januari van dit jaar werd de verdediger de rest van het seizoen uitgeleend aan het Schotse Hibernian FC. Deze zomer keerde Egan-Riley terug bij Burnley, waar hij tot 2026 onder contract staat. PSV is nog hard op zoek naar een centrale verdediger en lijkt Egan-Riley te gaan huren. De Engelsman is niet 'het beoogde hoofdgerecht van PSV', aldus het Eindhovens Dagblad, en dient als extra versterking. 

Egan-Riley heeft nog niet veel ervaring op het hoogste niveau, maar er zit nog voldoende rek in de twintigjarige speler. De Engelsman beschikt over een uitstekende dieptepass en heeft ook een hard schot in huis. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s