Nieuws

Burkina Faso wint verrassend kwartfinale Afrika Cup ondanks rode kaart

Burkina Faso wint verrassend kwartfinale Afrika Cup ondanks rode kaart

29-01-2022 21:53

Burkina Faso is de tweede halve finalist van de Afrika Cup. Zaterdagavond werd er verrassend gewonnen van favoriet Tunesië ondanks een rode kaart voor eerstgenoemde. 

Oud-Ajacied Betrand Traoré en Hassane Bandé, die door Ajax wordt verhuurd aan NK Istra, zaten allebei de hele wedstrijd op de bank. De hoofdrol van de avond was weggelegd voor Dango Ouattara. De rechtsbuiten, die bij FC Lorient speelt, maakte in de blessuretijd van de eerste helft de openingstreffer. Tien minuten voor tijd was diezelfde Ouattara echter de schlemiel en mocht hij inrukken na een rode kaart, waardoor Burkina Faso tot de laatste seconde moest knokken om de voorsprong vast te houden. Tunesië had het meeste balbezit maar kon dit overwicht niet uitdrukken in een doelpunt.

Burkina Faso staat zestigste op de FIFA wereldranglijst terwijl Tunesië op plek dertig staat. Daarmee is de winst van Burkina Faso verrassend te noemen. Tot nu toe zijn er twee halve finalisten bekend: Het Kameroen van André Onana won eerder op zaterdag de kwartfinale van Gambia. De andere twee halve finalisten worden op zondag bekendgemaakt: dan spelen Egypte en Marokko om een plaats bij de laatste vier, net als Senegal en Equatoriaal-Guinea.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie