Opinie

Nationale discussie in Gibraltar: 'Velen willen een aanvallendere speelstijl'

Nationale discussie in Gibraltar: 'Velen willen een aanvallendere speelstijl'

10-10-2021 10:30

In Gibraltar is de discussie over de speelstijl van de nationale ploeg in alle hevigheid losgebarsten. De 34.000 inwoners van De Rots zouden graag zien dat hun ploeg aanvallender gaat voetballen.

Afgelopen vrijdag speelde Gibraltar in het eigen Victoria Stadium tegen Montenegro (0-3 nederlaag) en in die wedstrijd werden amper kansen bij elkaar gespeeld door het team van bondscoach Julio César Ribas. De roep om verandering is groot. ‘Het blijft één van de belangrijkste discussiepunten tussen fans van de ploeg’, schrijft het toonaangevende The Gibraltar Chronicle.

‘Gibraltar doet er weinig aan om aanvallender te spelen’, gaat de analyse van het medium verder. ‘Veel mensen zien liever een aanvallendere speelstijl, zelfs als we dan het risico lopen op meer tegendoelpunten. Op dit moment speelt onze ploeg met één spits en zijn er pas drie doelpunten gemaakt in de huidige WK-kwalificatiecyclus.’

De voetbaldwerg komt maandag op bezoek in De Kuip en volgens bondscoach Louis van Gaal zal zijn collega dan kiezen voor een 1-6-3-1-formatie. Tjay De Barr, die in de heenwedstrijd op De Rots nog een lastig te bespelen tegenstander bleek en in duel met Daley Blind een blessure veroorzaakte bij de Ajacied, is er vanwege een kwetsuur niet bij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!