Nieuws

Update: 'Sangaré-transfer kogeltje rond, vlucht naar Engeland is al geboekt'

Update: 'Sangaré-transfer kogeltje rond, vlucht naar Engeland is al geboekt'

1 september - 15:38 Laatste update: 15:37

Ibrahim Sangaré lijkt op de laatste dag van de transferwindow dan toch zijn transfer naar de Premier League te maken. PSV en Nottingham Forest hebben volgens The Athletic een akkoord bereikt over de Ivoriaanse controleur.

Sangaré gaat PSV een slordige 35 miljoen euro opleveren volgens het Engelse medium. In het contract van de middenvelder stond een afkoopclausue van 37,5 miljoen, maar de clubs hebben elkaar in langdurige onderhandelingen gevonden. Sangaré kwam in Eindhoven tot 140 optredens sinds zijn komst in de zomer van 2020. Hij was daarin goed voor vijftien goals en tien assists.

Voordat de transfer officieel beklonken kan worden, moet PSV wachten tot Nottingham en uitgaande transfer heeft gedaan. Brennan Johnson is hard op weg naar Tottenham Hotspur, maar die deal moet eerst afgehandeld worden voordat de Engelsen Sangaré kunnen overnemen. Johnson gaat naar verluidt voor een kleine zestig miljoen euro transferen naar de Spurs.

Update: De transfer van Ibrahim Sangaré is formeel gezien kogeltje rond, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens het medium is de vlucht inmiddels geboekt en staat enkel de medische keuring de overgang van de Ivoriaan nog in de weg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s