Club Van Bergen en Matusiwa vliegt uit de beker tegen tweede divisionist Bastia

29-01-2022 21:28

Stade de Reims heeft zich laten verrassen in de achtste finales van de Franse beker. Tweede divisionist SC Bastia versloeg de ploeg van Mitchel van Bergen en Azor Matusiwa na strafschoppen.

Zowel Matusiwa als Van Bergen mocht starten tegen Bastia. Hugo Ekitike maakte na ruim een half uur spelen de openingstreffer voor Stade Reims waardoor de ploegen met een stand van 1-0 de kleedkamers opzochten. In de tweede helft wist Bastia zich terug te knokken in de wedstrijd en maakte Sébastien Salles-Lamonge twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Na negentig minuten spelen en dertig minuten verlenging stond de gelijke stand nog steeds op het bord en moesten er strafschoppen aan te pas komen.

Bastia miste geen enkele strafschop en mag zich gaan klaarmaken voor de kwartfinales van de Coup de France. Voor Stade Reims zit het bekertoernooi erop en kan het zich volledig bezighouden met de Franse competitie. Momenteel staat de club op een veertiende plaats. De ploeg uit Reims is vijf punten verwijderd van de degradatiezone.