Breaking news

Man City heeft beet: Portugese middenvelder maakt overstap naar Etihad Stadium

Man City heeft beet: Portugese middenvelder maakt overstap naar Etihad Stadium

1 september - 11:38 Laatste update: 11:44

Manchester City heeft Matheus Nunes overgenomen van Wolverhampton Wanderers. De middenvelder tekent een contract tot medio 2028 bij The Citizens. Wolves ontvangt 55 miljoen euro voor de Portugees.

De 23-jarige Nunes moet de langdurige blessure van Kevin De Bruyne doen vergeten. De Belg staat tot eind 2023 aan de kant, waardoor trainer Pep Guardiola snakte naar versterking op het middenveld.

City leek eerst voor Lucas Paquetá te gaan, maar die raakte verwikkeld in een matchfixing-schandaal. Vervolgens werd Nunes het doelwit. Hij forceerde deze week een transfer door niet meer mee te trainen bij Wolves. De Engelse club verkocht Nunes met tegenzin, maar hield wel een doorverkooppercentage van 10 procent over aan de megadeal. Ook vertrekt talent Tommy Doyle voor vijf miljoen naar Wolves, wat de onderhandelingen makkelijker maakte.

Manchester City, dat eerder op de dag Cole Palmer voor minimaal 46 miljoen verkocht aan Chelsea, heeft nu zijn vierde zomeraanwinst binnen. Eerder maakte Mateo Kovacic, Josko Gvardiol en Jérémy Doku ook al de overstap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s