Breaking news

Officieel: Gravenberch laat Duitsland achter zich en tekent bij Liverpool

Officieel: Gravenberch laat Duitsland achter zich en tekent bij Liverpool

1 september - 22:42

Ryan Gravenberch verlaat officieel Bayern München en gaat aan de slag bij Liverpool. De Engelse topclub heeft een akkoord bereikt met de Duitse kampioen over een transfer van veertig miljoen euro, die via bonussen nog kan oplopen tot 45 miljoen.

Gravenberch tekent een meerjarig contract bij Liverpool. Voor Bayern München is de deal een gouden zet. De Duitsers betaalden vorig jaar nog maar 18,5 miljoen euro om Gravenberch over te nemen van Ajax. Nu casht de club dus fors door de Nederlander voor bijna het dubbele door te verkopen aan Liverpool.

De middenvelder zelf aasde al een tijdje op een transfer. De oud-Ajacied kwam dit seizoen nog maar weinig in actie voor Bayern München en hoopt bij Liverpool meer speelminuten te krijgen. De Engelse topclub was na mislukte pogingen voor Moises Caicedo en Roméo Lavia nog op zoek naar versterking voor het middenveld.

Voor Der Rekordmeister kwam Gravenberch in totaal 34 keer in actie, waarin hij een keer scoorde en een assist gaf. Echter, hij heeft nooit een onuitwisbare indruk kunnen achterlaten in Duitsland en moest de Nederlander het vaak doen met korte invalbeurten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s