Breaking news

AZ presenteert nieuwe aanwinst: Ghanees moet Karlsson doen vergeten

AZ presenteert nieuwe aanwinst: Ghanees moet Karlsson doen vergeten

1 september - 09:06 Laatste update: 09:25

AZ presenteert vrijdagochtend Ibrahim Sadiq. De vleugelaanvaller komt over van BK Häcken en tekent voor vijf seizoenen in Alkmaar. De ploeg van Pascal Jansen betaalt vier miljoen euro voor de komst van de 22-jarige Ghanees.

"Het is een geweldig stadion. Dit zijn stadions waar je graag in wilt spelen. Het is als een droom die uitkomt voor mij", citeert AZ op de clubsite. "AZ wilde mij heel graag hebben. Ook dat geeft een goed gevoel."

Bij BK Häcken liet Sadiq zien wat hij in huis heeft. Met 27 doelpunten en acht assists in twee seizoenen was hij een sleutelspeler voor de club. Zijn prestaties in Zweden gingen niet onopgemerkt voorbij, wat leidde tot interesse van AZ. Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is tevreden met de nieuwe aanwinst: "We wilden er graag nog een aanvaller bij hebben. Daarom hebben we doorgepakt met de komst van Ibrahim. Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, maar hij speelt voornamelijk vanaf de rechterflank en zou ook in de spits kunnen spelen."

Het is duidelijk dat AZ hoge verwachtingen heeft van Sadiq. Met zijn komst hoopt de club de aanval verder te versterken en de vorige smaakmaker Jesper Karlsson te doen vergeten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s