Nieuws

'Ajax profiteert flink mee van overstap Gravenberch naar Liverpool'

'Ajax profiteert flink mee van overstap Gravenberch naar Liverpool'

1 september - 08:49

Ajax profiteert flink mee bij de overstap van Ryan Gravenberch van FC Bayern München naar Liverpool FC. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De Amsterdammers kunnen door de deal minimaal drie miljoen euro bijschrijven. 

Naar verluidt betaalt Liverpool veertig miljoen euro vast en maximaal vijf miljoen euro aan bonussen aan Bayern München voor Gravenberch. De Amsterdammers hebben tijdens de transfer van de middenvelder in de zomer van 2022 een doorverkooppercentage bedongen van 7,5 procent. Daarmee krijgt Ajax nu minimaal drie miljoen euro voor de transfer van vorige zomer.

De totale transfersom die Bayern München aan Ajax betaalde loopt nu op tot 21,5 miljoen euro. Het contract van de middenvelder liep bij Ajax nog een jaar voordat hij naar Bayern München verhuisde. De ploeg van huidige trainer Maurice Steijn was daarom genoodzaakt de speler van de hand te doen voor een bedrag dat aanzienlijk lager was dan vooraf verwacht.

Gravenberch staat op het punt om te tekenen bij Liverpool. De middenvelder zou al in een vliegtuig zitten naar Engeland en ieder moment kunnen landen, waarna hij direct doorgaat naar zijn medische keuring.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s