Nieuws

Brands hoopvol na CL-loting: 'Willen overwinteren in Europa'

Brands hoopvol na CL-loting: 'Willen overwinteren in Europa'

31 augustus - 21:15 Laatste update: 21:16

PSV-directeur Marcel Brands ziet kansen voor zijn ploeg in de Champions League, ondanks enkele zware tegenstanders in de groepsfase. De Eindhovenaren zitten in poule B en treffen daar Arsenal, Sevilla en RC Lens. 

"Ik denk dat het zwaarder had gekund", reageert Brands tegenover PSV TV. "We kennen Arsenal en Sevilla nog heel goed van vorig jaar. Van beide hebben we een keer gewonnen en een keer verloren."

Ook over RC Lens is Brands gewaarschuwd. "Lens heeft vorig seizoen een voor de club uniek seizoen gehad en is daardoor verrassend in de Champions League gekomen, boven gerenommeerde ploegen als Lyon en Marseille. In dat opzicht zijn wij gewaarschuwd. Franse ploegen zijn altijd van goede kwaliteit. Maar ik denk dat zij ook zo naar ons kijken."

Toch spreekt Brands van een loting met kansen voor PSV. "Dichtbij, voor de fans allemaal bereisbaar. En kansen dus." De directeur blijft ook uitspreken dat PSV wil overwinteren in Europa. "We willen overwinteren in Europa en dat is in deze groep niet anders."

Met Arsenal, Sevilla en Lens wacht PSV in ieder geval flinke tegenstand in de Champions League. Maar volgens Brands had het ook zwaarder gekund voor de Eindhovenaren. "Ik denk dat het zwaarder had gekund. Ik zag een poule met Paris Saint-Germain waarin eigenlijk alleen maar A-ploegen kwamen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s