Nieuws

Ajax is klaar op de transfermarkt: 'We zijn nu klaar, dus het is prima zo'

Ajax is klaar op de transfermarkt: 'We zijn nu klaar, dus het is prima zo'

31 augustus - 20:30

Ajax heeft zijn laatste aankoop gedaan op de transfermarkt, aldus Maurice Steijn. De trainer van de Amsterdammers geeft wel toe dat hij liever Nederlandse jongens naar de club had zien komen.

Steijn zag ook Mohammed Kudus naar West Ham United vertrekken. "Hij is natuurlijk een speler voor wie het publiek naar het stadion komt. Geweldige individuele acties, die hij steeds meer ging koppelen aan rendement", begint Steijn bij Ziggo Sport. "Het is nu aan de jongens die zijn gehaald om zijn gemis op te vangen." De oefenmeester stelt dat Carlos Forbs, Georges Mikautadze en Steven Berghuis op die plek kunnen spelen. Daarnaast noemde Sven Mislintat ook nog de namen van Rasmussen en Axel van Dongen voor die plek.

"Wij zijn klaar nu, dus het is prima zo", onthult Steijn, die verder niets zegt over de komst van Sivert Mansverk. Wel is de oefenmeester naar eigen zeggen tevreden. "Of ik tevreden ben? Zeker. We hebben de posities ingevuld die weggevallen zijn."

Van Steijn was echter bekend dat hij het liefst Nederlandse spelers naar de club had zien komen. "Ik heb mijn voorkeur uitgesproken. Om verschillende redenen is dat niet gelukt", vervolgt de trainer. "Het is wat het is, we gaan er met deze groep het beste van maken. Tuurlijk het gaat in eerste instantie om kwaliteit. Maar als je dezelfde kwaliteit kan halen met Nederlandse jongens, heeft dat mijn voorkeur", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s