Nieuws

Wiegman geeft indrukwekkende toespraak na gewonnen prijs: 'Doet pijn als moeder'

Wiegman geeft indrukwekkende toespraak na gewonnen prijs: 'Doet pijn als moeder'

31 augustus - 19:30

Sarina Wiegman is door de UEFA verkozen tot vrouwelijke Coach van het Jaar. De Nederlandse manager gaf een indrukwekkende speach, waarin ze de prijs opdroeg aan de Spaanse vrouwen. Ook vielen Pep Guardiola, Erling Halaand en Aitana Bonmati in de prijzen.

Wiegman mocht de trofee ontvangen mede door haar prestatie met Engeland. De Nederlandse coach behaalde voor de vierde keer in haar carrière de finale van een eindtoernooi, de WK-finale die ze wel met 1-0 verloor van Spanje.

Diezelfde Spaanse vrouwen werd een hart onder de riem gestoken door Wiegman. "Het voelt een beetje anders. Iedereen weet van de situatie rondom het Spaanse elftal en dat doet me pijn, als coach, vrouw, moeder van twee kinderen, mens, er is nog een lange weg te gaan in het voetbal en de maatschappij. Deze trofee is voor de Spaanse vrouwen die geweldig voetbal speelden tijdens het WK. Dit team verdient het om een groot applaus te krijgen."

Naast Wiegman won Guardiola de trofee voor Coach van het Jaar voor de mannen, Haaland werd Speler van het Jaar bij de mannen en Bonmati Speler van het Jaar bij de Vrouwen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s