Transfernieuws

Heerenveen heeft aanvallende kwaliteit binnen: Feyenoorder komt op huurbasis

Heerenveen heeft aanvallende kwaliteit binnen: Feyenoorder komt op huurbasis

31 augustus - 11:01

SC Heerenveen heeft de komst van Patrik Wålemark wereldkundig gemaakt. De Zweedse aanvaller van Feyenoord gaat komend seizoen op huurbasis in Friesland spelen. Met zijn komst heeft trainer Kees van Wonderen zijn gewenste kwaliteitsimpuls op rechtsbuiten binnen.

De interesse van Heerenveen in Wålemark was al even bekend. De 21-jarige flankenflitser had zich ook in de kijker gespeeld bij andere clubs, maar wilde zelf graag naar het Abe Lenstra Stadion. Donderdagochtend werden de formaliteiten afgerond, waardoor hij de zesde zomerse aanwinst is van Heerenveen. Eerder werden Ion Nicolaescu, Mickey van der Hart, Denzel Hall, Luuk Brouwers en Charlie Webster naar de club gehaald.

Wålemark werd in de zomer van 2022 door Feyenoord overgenomen van BK Häcken. De Rotterdammers betaalden destijds 3,25 miljoen euro voor hem, maar van een echte doorbraak kwam het tot dusver nooit. De Zweed speelde desondanks toch 36 officiële duels in de hoofdmacht, waarin hij drie keer scoorde en evenzoveel assists gaf. Afgelopen seizoen werd hij landskampioen van de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s