Nieuws

Schmidt-experiment pakt goed uit: 'Nooit gedacht de nieuwe linksback te worden'

Schmidt-experiment pakt goed uit: 'Nooit gedacht de nieuwe linksback te worden'

29-01-2022 18:12

Mauro Júnior voelt zich als een vis in het water linksachterin bij PSV. De Braziliaan speelde Philipp Max uit de basis, al had hij niet durven denken dat hij ooit in aanmerking zou komen voor die rol. 

Van nature is Mauro een aanvallende middenvelder, maar Roger Schmidt werd na een coronabesmetting van Max gedwongen om te schuiven. De Duitse oefenmeester posteerde Mauro als linksback en de begaafde technicus is niet meer weg te denken uit het elftal bij PSV. "Maar ik had nooit gedacht dat ik de nieuwe linksback van PSV zou worden", is hij eerlijk in gesprek met PSV TV.

"In het begin kreeg ik de kans als buitenspeler en eerlijk gezegd speelde ik niet goed. Vervolgens begon ik te trainen als linksback en dat ging goed", vervolgt de hoofdrolspeler. "Het is heel natuurlijk voor mij om te verdedigen. Want in ieder team moet iedere speler mee verdedigen. Tegenwoordig is het belangrijk dat je met het hele team verdedigt en aanvalt. Zo gaat dat in het hedendaagse voetbal."

Mauro wijst landgenoten Marcelo en Roberto Carlos aan als grote voorbeelden. "Momenteel heeft het nationale team van Brazilië wel een aantal linksbacks, maar niet zoals Roberto Carlos en Marcelo. Ik denk dat ik hard moet werken om zoals deze speler te worden, want ze waren erg goed. Ik heb veel video's van ze gekeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!