Nieuws

'Atlético deelt update over Memphis: deelname aan EK-kwalificatie in gevaar'

'Atlético deelt update over Memphis: deelname aan EK-kwalificatie in gevaar'

30 augustus - 17:25 Laatste update: 18:10

Memphis Depay heeft een spierblessure opgelopen bij Atlético Madrid. De aanvaller moest afgelopen maandag het veld al in de eerste helft verlaten en is een groot vraagteken voor de interlandperiode.

Atlético heeft een statement naar buiten gebracht over de situatie rondom Memphis. Afgelopen maandag stond de Nederlander in de basis tegen Rayo Vallecano waar hij na zestien minuten al het net vond. Na 34 minuten was Memphis het lachen vergaan en moest hij geblesseerd het veld verlaten. Zijn club meldt dat Memphis een spierblessure heeft opgelopen aan zijn rechter dij en hij begint aan een revalidatietraject met fysiotherapie. De club wacht verdere ontwikkelingen af, maar dat de Nederlander er wederom enige tijd uit ligt is duidelijk.

Een spierblessure neemt meestal geen maanden in beslag, maar voor bondscoach Ronald Koeman kan de blessure wel slecht nieuws betekenen. Over iets minder dan twee weken staat de eerste interlandbreak van het seizoen weer op het programma en de kans is klein dat Memphis op tijd hersteld is om mee te spelen voor Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s