Exclusive

Wie is Sivert Mannsverk, het nieuwe transferdoelwit van Ajax?

Wie is Sivert Mannsverk, het nieuwe transferdoelwit van Ajax?

30 augustus - 11:20 Laatste update: 31 augustus - 15:40

Ajax heeft deze zomer al tien spelers aangetrokken. Toch lijkt Sven Mislintat nog niet uitgewinkeld te zijn. In de wandelgangen klinkt namelijk de naam van Sivert Mannsverk. Wie is deze Noorse controleur eigenlijk? VoetbalNieuws neemt hem onder de loep.

Mannsverk werd geboren op 8 mei 2002 in Øvre Årdal, Noorwegen. De jonge Sivert genoot de jeugdopleiding van Sogndal Fotball, waar hij uiteindelijk ook zijn debuut in het betaald voetbal maakte. De talentvolle middenvelder deed het erg goed in Sogndal en speelde zich in de kijker bij clubs als Internazionale en Everton. In 54 officiële duels maakte Mannsverk zes doelpunten en leverde hij zes assists.

Ondanks de interesse van de Europese top besloot het Ajax-target in de zomer van 2021 een binnenlandse transfer te maken. Hij verkaste naar Molde FK en tekende een contract voor 3,5 jaar. De Noorse jeugdinternational knokte zich al vrij snel in de basis en gaf deze plek niet meer weg. Mannsverk speelde tot dusver al 87 officiële duels voor Molde. Hierin was hij goed voor acht doelpunten en twee assists. Zijn hoogtepunt beleefde het Ajax-target op 1 mei 2022. In de Noorse bekerfinale tegen Bodø/Glimt maakte hij het winnende doelpunt.

Interesse Feyenoord

Feyenoord was in januari ook al concreet in de markt voor Mannsverk. De Noorse controleur zou destijds een duidelijke voorkeur hebben gehad voor de Stadionclub, maar een transfer kwam nooit van grond. Uiteindelijk maakte Feyenoord de keuze om Ramiz Zerrouki aan te trekken, waardoor de komst van Mannsverk geen prioriteit meer had.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s