Nieuws

'Ervaren Borussia Dortmund-doelman hard op weg naar zwalkend Galatasaray'

'Ervaren Borussia Dortmund-doelman hard op weg naar zwalkend Galatasaray'

29-01-2022 17:34

Roman Bürki is op weg naar de uitgang bij Borussia Dortmund. De ervaren Zwitserse doelman lijkt te kiezen voor een overstap naar Galatasaray.

Diverse media uit zowel Duitsland als Turkije onderschrijven dit nieuws. Volgens het Turkse Hürriyet moet Bürki dienen als oplossing voor de geblesseerde eerste doelman Fernando Muslera. Volgens de krant arriveert de goalie zondag in Istanbul, waarna de laatste plooien van de overgang worden glad gestreken.

Na een lange tijd als eerste doelman te hebben gefungeerd bij Die Borussen raakte Bürki zijn plaats onder de lat kwijt. Eerst gaf de inmiddels ontslagen Lucien Favre de voorkeur aan Marwin Hitz, waarna afgelopen zomer Gregor Kobel als nieuwe nummer één werd binnengehaald. Daardoor verdampten de kansen op speeltijd voor de 31-jarige international van Zwitserland.

Burak Elmas, president van Galatasaray liep al vooruit op de transfer. "We hebben een akkoord met Roman. Het gaat nog om details", vertelde hij aan NTV Spor. De gevallen topclub presteert uiterst teleurstellend in de Süper Lig. Op dit moment staat de ploeg op de vijftiende plaats van de ranglijst en werd hoofdtrainer Fatih Terim onlangs de wacht aangezegd. Zijn opvolger is Domènec Torrent.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!