Nieuws

Mikautadze trots: 'Ik heb geen seconde getwijfeld om naar Ajax te komen'

Mikautadze trots: 'Ik heb geen seconde getwijfeld om naar Ajax te komen'

30 augustus - 09:25 Laatste update: 11:52

Georges Mikautadze kijkt uit naar zijn avontuur in Amsterdam. De Georgische aanwinst van Ajax wist al vrij snel dat hij een contract wilde tekenen bij de recordkampioen van Nederland.

"Ik ben blij om bij een grote club als Ajax te tekenen", steekt Mikautadze van wal in gesprek met Ajax Media. "Iedereen weet wat de naam Ajax betekent in het voetbal. Het is een grote club, waar veel bekende spelers hebben gespeeld. Dus ik heb geen seconde getwijfeld om naar Ajax te komen."

Mikautadze omschrijft zichzelf als een complete speler, die graag de bal wil hebben. "Ik ben technisch, snel en heb een neusje voor de goal. Ik houd van scoren en assists geven op mijn teamgenoten, maar boven alles houd ik van winnen. Ik haat verliezen", aldus de Ajax-aanwinst. 

Mikautadze is na Giorgi Kinkladze en Shota Arveladze de derde Georgische speler bij Ajax. De 21-jarige aanvaller is blij dat hij in de voetsporen van Arveladze mag treden. "Hij is natuurlijk een grote speler, die zijn stempel zowel hier bij Ajax als bij andere clubs heeft gedrukt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s