Nieuws

Berghuis ziet rol groeien bij Ajax: 'Nu zijn de meeste leiders vertrokken'

Berghuis ziet rol groeien bij Ajax: 'Nu zijn de meeste leiders vertrokken'

29 augustus - 20:55 Laatste update: 20:57

Steven Berghuis merkt dat hij bij Ajax steeds meer als leider wordt gezien na het vertrek van ervaren spelers als Dusan Tadic en Edson Álvarez. De aanvaller annex middenvelder laat blijken dat de hiërarchie is veranderd en dat er anders naar hem gekeken wordt.

"Nu zijn de meeste leiders van vorig jaar vertrokken. Dan wordt er automatisch ook wat meer naar jou gekeken", aldus Berghuis in gesprek met Ajax TV. De 31-jarige Apeldoorner zag de hiërarchie de afgelopen jaren veranderen in Amsterdam. "Het eerste jaar toen ik kwam, stond de hiërarchie al en dan probeer je zelf als nieuweling je weg te vinden. Het tweede jaar was dat al iets anders."

Volgens Berghuis probeert hij die leidersrol op een natuurlijke manier in te vullen. "Dat kan je ook niet alleen, dat doe je samen. Iedereen heeft daarin zijn rol, waarbinnen hij zich goed voelt."

De Oranje-international vindt het fijn om met medespelers 'connected' te zijn, ze te stimuleren en zijn eigen ding te doen. Met het vertrek van ervaren krachten bij Ajax merkt Berghuis dat zijn rol als leider van het elftal dit seizoen groeit en dat vindt hij eigenlijk ook wel leuk. “Dat connected met jongens omgaan, stimuleren, ze proberen op hun gemak te stellen en tegelijkertijd ook mijn eigen dingetje doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s