Nieuws

Wie is Mikki van Sas, de mogelijke vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow?

Wie is Mikki van Sas, de mogelijke vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow?

30 augustus - 18:56 Laatste update: 19:00

Mikki van Sas wordt de nieuwe doelman van Feyenoord, zo meldt 1908. Wie is deze negentienjarige doelman, die in de jeugd rondloopt bij Manchester City?

Op jonge leeftijd weggeplukt

Micky van Sas werd op 29 februari 2004 (inderdaad, op een schrikkeldag) geboren in Utrecht. De doelman doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en werd in 2020 weggeplukt door Manchester City. Sindsdien is Van Sas bezig bij de jeugdelftallen van The Citizens. City beschrijft de doelman als een 'calm presence' die erg comfortabel is met de bal aan de voet. Van Sas was in het seizoen 2020-2021 belangrijk voor het O18-elftal van City dat destijds de landstitel pakte.

Feyenoord kan volgens berichgeving van 1908 de speler gratis opnemen, maar moet dan wel rekening houden met een groot aantal clausules. De Engelse topclub eist een terugkoopoptie van drie miljoen pond én eventuele bonussen van één miljoen pond als de speler een bepaald aantal wedstrijden voor Feyenoord speelt. Tot slot verlangt City een doorverkooppercentage van maar liefst 45 procent. Feyenoord heeft ook de optie de doelman te huren. 

Woensdag kwam 1908 met het nieuws dat de deal tussen City en Feyenoord rond is. De doelman komt transfervrij over en kan direct aan de bak. Door de blessure van Justin Bijlow liggen er direct kansen in het verschiet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s