Breaking news

Eerste ontslag van het seizoen is een feit: Silberbauer vertrekt bij FC Utrecht

Eerste ontslag van het seizoen is een feit: Silberbauer vertrekt bij FC Utrecht

29 augustus - 09:28 Laatste update: 09:45

Michael Silberbauer is ontslagen als trainer van FC Utrecht. De Domstedelingen verloren de eerste drie wedstrijden zonder te scoren en daarmee is de maat vol. 

Utrecht laat via de officiële kanalen weten dat Silberbauer per direct vertrekt. De oud-speler werd in december van vorig jaar aangesteld als trainer van Utrecht. In de eerste wedstrijden maakte de ploeg een goede indruk onder de Deen, maar aan het einde van het seizoen ontstonden de eerste kleerscheuren. De directie van Utrecht heeft na de eerste drie verliespartijen dit seizoen besloten de wegen te scheiden. Rob Penders neemt tijdelijk als interim-trainer de honneurs waar.

De club verloor dit seizoen van PSV, sc Heerenveen en PEC Zwolle. Het niveau was vooral in de laatste wedstrijd onvoldoende. Silberbauer begon bij FC Utrecht aan zijn eerste echte klus als hoofdtrainer: in het verleden was de oud-voetballer actief als assistent-trainer van onder meer FC Basel, Midtjylland en FC Luzern. Wel stond de Deen 29 wedstrijden aan het roer bij het Canadese Pacific FC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s