Breaking news

Ajax bevestigt in gesprek te zijn met Van Halst voor tijdelijke directiefunctie

Ajax bevestigt in gesprek te zijn met Van Halst voor tijdelijke directiefunctie

29 augustus - 08:51 Laatste update: 09:04

Ajax heeft bevestigd in gesprek te zijn met Jan van Halst voor een tijdelijke directiefunctie. De oud-voetballer kan tijdelijk toetreden tot de directie totdat Alex Kroes kan worden benoemd als algemeen directeur en directievoorzitter.

Ajax meldt op de clubsite dat de gesprekken gaande zijn. 'Ajax meldt, na berichten in de media, met Jan van Halst in gesprek te zijn om hem tijdelijk en op titulaire basis toe te laten treden tot de directie. Dit betreft de periode tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter', valt te lezen. 

Van Halst kan invulling geven aan de directierol totdat Alex Kroes beschikbaar is. 'Met Van Halst wordt gesproken over een tijdelijke aanvulling van de directie in afwachting van de uitkomst van de gesprekken tussen Kroes en AZ, die momenteel in gesprek zijn over een eventuele ontheffing van het non-concurrentiebeding. Op 2 augustus jl. maakte Ajax de voorgenomen benoeming van Kroes bekend en werd tevens melding gemaakt van het non-concurrentiebeding dat hij heeft bij AZ, de werkgever waar hij formeel nog tot 1 september 2023 in dienst is.'

Indien Van Halst tijdelijk toetreedt tot het directieteam, dan treedt hij af als commissaris van Ajax. Van Halst werd in mei van dit jaar opgenomen tot de Rad van Commissarissen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s