Transfernieuws

'Positie Silberbauer onder vuur: FC Utrecht houdt crisisberaad na slechte start'

'Positie Silberbauer onder vuur: FC Utrecht houdt crisisberaad na slechte start'

29 augustus - 06:45 Laatste update: 07:13

FC Utrecht is het seizoen desastreus begonnen en daarom wordt er crisisberaad gehouden rondom trainer Michael Silberbauer. Het is de vraag of de Deense trainer komende zondag nog op de bank zit voor het duel met Feyenoord. 

De Telegraaf schrijft dat er maandag de nodige gesprekken zijn gevoerd in de Domstad na de slechte start van het seizoen: Utrecht pakte nog geen enkel punt en wist zelfs niet te scoren in de eerste drie wedstrijden. Het is bij Utrecht rommelig sinds het vertrek van Erik ten Hag in 2018 en de club kende in die periode daarna maar liefst zeven nieuwe trainers.

Utrecht verloor van PSV en dat kan gebeuren, het duel met sc Heerenveen was meer ongelukkig, maar in de wedstrijd tegen PEC Zwolle zakte de ploeg door de ondergrens. In de kleedkamer heeft Silberbauer het vertrouwen nog niet verloren. 'Van een verstoorde relatie tussen trainer en spelers is geen sprake. Silberbauer geniet respect in de spelersgroep als een oprechte en betrokken trainer, die inhoudelijk kundig is', aldus De Telegraaf. 

Het is nu de vraag wat de leiding in Utrecht besluit te doen. De positie van Silberbauer is wankel: in de wandelgangen worden onder meer Ron Jans en Fred Rutten genoemd om de Deen op te volgen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s