Breaking news

'RvC Ajax overweegt serieus om Van Halst tijdelijk algemeen directeur te maken'

'RvC Ajax overweegt serieus om Van Halst tijdelijk algemeen directeur te maken'

28 augustus - 22:04 Laatste update: 22:08

De raad van commissarissen van Ajax denkt er momenteel serieus over na om Jan van Halst tijdelijk te promoveren tot algemeen directeur. Dat meldt De Telegraaf maandagavond. Volgens de krant zou Van Halst de tijd kunnen overbruggen totdat Alex Kroes definitief overkomt van AZ.

Kroes, op dit moment nog werkzaam in Alkmaar, is nog niet vrij om de overstap naar Ajax te maken. Dat heeft alles te maken met een concurrentiebeding waar AZ zich aan houdt, waar momenteel nog over wordt onderhandeld. In de Arena wordt Kroes de opvolger van de vertrokken Edwin van der Sar.

Volgens De Telegraaf wordt er spoedig bepaald of Ten Halst wel of niet tijdelijk algemeen directeur wordt. De Amsterdammers zouden er 'betrekkelijk laat' achter zijn gekomen dat een transferzomer zonder een dergelijk persoon toch wel redelijk vervelend is. 'Financieel directeur Susan Lenderink geeft weliswaar de financiële kaders aan en technisch commissaris Van Halst controleert de transfers, maar in de directie krijgt directeur voetbalzaken Sven Mislintat geen tegenwicht van een algemeen directeur met een voetbalachtergrond', zo klinkt het.

Pier Eringa zou de man zijn die op het idee kwam om Van Halst door te schuiven. Vanuit de organisatie zou echter kritiek zijn ontstaan, omdat men twijfels zet bij de vraag of het wel gepast is om iemand die nu commissaris is, de leiding te geven over de hele club. In een beursgenoteerd bedrijf als Ajax is voetbal namelijk niet altijd het enige gespreksonderwerp.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s