Breaking news

Sneijder staat weer open voor Ajax-functie: 'Voelde op dat moment niet goed'

Sneijder staat weer open voor Ajax-functie: 'Voelde op dat moment niet goed'

28 augustus - 21:11 Laatste update: 21:12

Wesley Sneijder heeft de deur voor een rol in de technische staf bij Ajax nog niet dicht gegooid. De recordinternational van Oranje vertelt maandagavond aan tafel bij Veronica Offside dat de gesprekken tussen hem en de Amsterdamse clubleiding zijn vervolgd.

Sneijder vertelt dat hij begon te twijfelen tijdens de vorige gesprekken. Dat had volgens hem te maken met het overlijden van zijn moeder. "Moet ik dit wel doen? Om gelijk nu elke dag op het veld te staan, eigenlijk in best wel belangrijke rol. Je wordt een verlenging van de technische staf. Dat voelde voor mij op dat moment niet goed. Daarom heb ik gezegd: laten we het nou even rustig aan doen."

De gesprekken tussen beide partijen werden dus even op pauze gezet, zo onderstreepte Ajax-coach Maurice Steijn. Op sociale media reageerde Sneijder daar onlangs echter nogal geïrriteerd op. "Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waar ik mee ben opgegroeid", schreef hij toen. "Ik had destijds gewoon gehoopt dat we dat binnenskamers zouden houden. Ik gooide de deur dicht. Maurice heeft geprobeerd te bellen, maar ik was een beetje boos. Ik had ook veel aan mijn hoofd. Op dat moment was Ajax even niet belangrijk voor mij. Zonder die situatie met mijn moeder, had ik misschien nu wel al op het veld gestaan."

Sneijder voegt eraan toe dat de kou inmiddels weer uit de lucht is. "Dat kan toch? Als je gesprekken voert, dan kan dat gevoel weer terugkomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s