Transfernieuws

Heracles verkoopt Burgzorg en pikt vervanger direct op bij Fortuna Sittard

Heracles verkoopt Burgzorg en pikt vervanger direct op bij Fortuna Sittard

29-01-2022 12:16

Heracles Almelo heeft zaterdag inkomend én uitgaand transfernieuws wereldkundig gemaakt. De Almeloërs zien Delano Burgzorg vertrekken en halen Emil Hansson als vervanger.

Burgzorg gaat na twee jaar in de Bundesliga bij FSV Mainz 05 aan de slag. Heracles doet geen uitspraken over de ontvangen transfersom, maar technisch directeur Tim Gilissen spreekt van 'voor zowel Delano als de club een kans die we niet konden laten liggen'. Burgzorg zelf bedankt Heracles, na twee halve seizoenen en één hele voetbaljaargang. "Ik heb genoten van de twee jaar die ik bij Heracles heb gespeeld. Ik heb hier veel kunnen leren en stappen gemaakt. Ik voelde mij thuis bij Heracles en ik zal de club en de supporters zeker missen", laat hij weten via de officiële kanalen.

Hansson moet Burgzorg doen vergeten: de Zweeds-Noorse buitenspeler komt per direct over van Fortuna Sittard en tekent tot medio 2024. "Het type voetbal dat Heracles speelt past goed bij mij. Ik wil me graag van mijn beste kant laten zien. Ik heb veel goeds over de club gehoord en gezien en kan niet wachten om te beginnen", reageert de oud-speler van onder meer Feyenoord, RKC Waalwijk en Hannover 96.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!