Nieuws

AC Milan-trainer Pioli lovend over Nederlandse aanwinst: 'Hij is veel te slim'

AC Milan-trainer Pioli lovend over Nederlandse aanwinst: 'Hij is veel te slim'

27 augustus - 08:55 Laatste update: 09:15
1

AC Milan wist zaterdagavond met speels gemak de drie punten in eigen huis te houden. De ploeg van Stefano Pioli was met 4-1 te sterk voor Torino en de trainer was lovend over het optreden van Tijjani Reijnders.

Milan betaalde maar liefst twintig miljoen euro voor Reijnders, maar volgens zijn trainer Pioli is de Nederlander iedere cent waard. Voor de tweede keer op rij maakte de middenvelder de negentig minuten vol en dat was volgens Pioli niet zonder reden. "Ik geloof in het spelen van modern voetbal, maar dat hangt af van de intelligentie van de spelers in het herkennen van de ruimtes. Het is duidelijk dat we de nieuwe spelers eerst goed hebben bekeken bij hun oude ploeg, maar pas als je ze traint, zowel technisch, tactisch als qua karakter, kom je zeker tot een dieper oordeel. De Nederlandse competitie staat misschien niet in de top vijf van Europa, maar Tijjani is een te slimme speler om niet te weten waar hij heen moet, hij weet altijd wat hij moet doen", vertelde Pioli aan DAZN.

Volgens Pioli waren ook andere aanwinsten sterk en draait het team goed. De Italiaan stelt echter dat het belangrijk is dat zijn team goed blijft samen spelen en dat ze hard werken. Olivier Giroud genoot van de overwinning en verwacht dat Milan dit seizoen hoge ogen kan gooien. "We kunnen strijden om het goed te doen, zowel in de competitie als in de Champions League en ook in de Coppa Italia. We hebben veel kwaliteiten en veel spelers zijn erg goed. Ik geniet echt van het spelen met dit team en dat is te zien op het veld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s