Wedstrijdverslag

Excelsior en Fortuna Sittard vermaken: wedstrijd met wereldgoal eindigt onbeslist

Excelsior en Fortuna Sittard vermaken: wedstrijd met wereldgoal eindigt onbeslist

26 augustus - 22:52 Laatste update: 22:53

Excelsior en Fortuna Sittard hebben voor een waar spektakel gezorgd deze zaterdagavond. Een doelpuntrijke, vermakelijke wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Zowel Excelsior als Fortuna maakten een goede seizoenstart door en begonnen met een puntentotaal van vier uit twee aan de wedstrijd. In de eerste helft gebeurde er niet al te veel, maar was het de thuisploeg die na een half uur op voorsprong kwam. Nikolas Agrafiotis maakte zijn derde goal in drie wedstrijden en liet de ploeg van Marinus Dijkhuizen juichen.

Na rust was het Fortuna dat op de deur klopte. De Limburgers vielen aan en dat werd ruim twintig minuten voor tijd beloond. Deroy Duarte zag de bal voor zijn voeten belanden en haalde hard, succesvol uit vanaf de zestien meterlijn. Het was het startschot voor een leuke slotfase.

Als een duiveltje uit een doosje kwam Excelsior al snel weer op voorsprong. De ingevallen Oscar Udennäs kopte binnen na een goed terug leggen van Richie Omorawa. Fortuna liet het er niet bij zitten want vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant weer in. Menaour Belkheir maakte de mooiste van de avond. De Algerijn zag Stijn van Gassel wat te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf een meter of dertig raak. Dat was meteen het slotstuk van de avond, want het duel eindigde in 2-2.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s