Nieuws

1908 snapt boze Slot na gezaaide onrust binnen Feyenoord: 'Was niet de bedoeling'

1908 snapt boze Slot na gezaaide onrust binnen Feyenoord: 'Was niet de bedoeling'

25 augustus - 21:10 Laatste update: 21:13
1

1908.nl heeft gereageerd op de kritiek die het vrijdag kreeg van Feyenoord-trainer Arne Slot. De Rotterdamse site die vaak met primeurs over de club komt, bracht een artikel naar buiten waarin sommige spelers werden gelinkt aan een mogelijk vertrek. Slot vertelde later dat dat absoluut niet waar was en dat er daardoor onrust ontstond binnen de selectie.

De betreffende spelers waren Neraysho Kasanwirjo, Thomas van den Belt, Gjivai Zechiël, Quinten Timber, Antoni Milambo, Alireza Jahanbakhsh, Patrik Wålemark en Javairô Dilrosun. Volgens 1908 zouden zij allen mogen uitkijken naar een nieuwe club.

Slot sprak dat op de persconferentie fel tegen. "Ik kan me alleen maar voorstellen dat degene die dit in de media gebracht heeft, anti-Feyenoord is. Want het is ten eerste pertinent niet waar dat er op een website spelers zijn aangeboden door ons. Dus dan is dat waarschijnlijk iemand geweest die onrust probeert te veroorzaken bij Feyenoord. Dat betekent dus dat ik vanochtend (vrijdag, red.) langs een paar jongens moet lopen om ze laten zien en te vertellen dat dat niet waar is." Daarna verantwoorde Slot zich ook nog richting de gehele selectie.

1908 begrijpt Slot en stelt nooit de intentie te hebben gehad om onrust binnen Feyenoord te zaaien. 'De redactie van 1908.nl is verrast door de ophef die is ontstaan, wat nooit de bedoeling is geweest', zo schrijft het in een statement. 'Wij trekken er lering uit dat onze publicaties, ondanks dat we nog maar een jaar actief zijn, breed worden opgepakt. We hebben ons dit onvoldoende gerealiseerd.' De website wenst in gesprek te gaan met de clubleiding om zo ook hun zienswijze beter te begrijpen.

'Wij realiseren ons dat de genoemde publicatie geen bijdrage levert aan een optimaal klimaat rondom Feyenoord, iets wat wij als platform wel willen nastreven', zo vervolgt het. 'Het voornemen om in de toekomst andere besluiten te nemen staat los van de gedeelde informatie in het artikel. 1908.nl blijft achter de inhoud staan. Enerzijds omdat voor één speler wordt gerefereerd aan Transferroom, een online platform waar spelers kunnen worden aangeboden en waar in het verleden iedereen een account kon aanmaken om spelerslijsten door te nemen. 1908.nl heeft toegang tot dit platform en voelt zich gesterkt door de publicaties aldaar. Voor de overige genoemde spelers zijn meerdere bronnen geraadpleegd.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s