Transfernieuws

'Sánchez-deal met Porto ketste bijna af, Mislintat wilde ook huursom ontvangen'

'Sánchez-deal met Porto ketste bijna af, Mislintat wilde ook huursom ontvangen'

24 augustus - 17:52

Jorge Sánchez is bijna speler van FC Porto, maar Ajax wacht nog op bankgarantie van de Portugese topclub. In afwachting daarvan is de Mexicaanse back 'gewoon' mee afgereisd naar Bulgarije voor het Europa League-duel met Ludogorets.

Ajax en Porto zijn het eens geworden over een huurdeal voor de Gold Cup-winnaar, maar Ajax wil garantie dat het geld voor Sánchez ook daadwerkelijk wordt overgemaakt, aldus De Telegraaf. Porto neemt de salariskosten van Ajax over van ruim 900.000 euro, maar heeft ook een verplichte koopoptie wanneer de speler een bepaalde hoeveelheid wedstrijden heeft gespeeld. Wanneer deze clausule activeert, kost de Mexicaan ongeveer 3.8 miljoen euro.

Technisch directeur Sven Mislintat wilde ook nog een huursom ontvangen en daarom ketste de deal bijna af. Daarna was het overnemen van het salaris voldoende. Sánchez zal vanwege de transferperikelen niet in actie komen tegen Ludogorets om mogelijke blessures te vermijden. Ajax haalde onlangs Anton Gaaei op, die als opvolger van Sánchez geldt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s