Nieuws

Wie is Silvano Vos, het Ajax-talent waar Atlético Madrid geïnteresseerd in is?

Wie is Silvano Vos, het Ajax-talent waar Atlético Madrid geïnteresseerd in is?

24 augustus - 16:16

Silvano Vos zet als achttienjarige speler grote stappen bij Ajax en mag onder meer op de interesse van Atlético Madrid rekenen. Wie is deze talentvolle middenvelder van de Amsterdammers? VoetbalNieuws brengt het in kaart.

Silvano Vos werd op 16 maart 2005 geboren in Amsterdam. De middenvelder begon op jonge leeftijd bij AVV Zeeburgia te voetballen. Op zevenjarige leeftijd klopte Ajax aan en werd de speler overgenomen. Vos doorliep de gehele jeugdopleiding bij de Amsterdamse topclub.

Op 15 augustus 2015 mocht Vos op tienjarige leeftijd traditiegetrouw gaan hooghouden voordat het duel tussen Ajax en Willem II zou beginnen. Vos hield echter ruim 3000 keer hoog en moest worden gevraagd om vroegtijdig te stoppen omdat de wedstrijd op het punt van beginnen stond.

In het seizoen 2022-2023 werd Vos opgenomen in de selectie van Jong Ajax. De middenvelder maakte indruk en mocht dat seizoen nog opdraven voor Ajax 1. Op 9 april 2023 mocht Vos meteen zijn debuut maken in de Eredivisie in het duel met Fortuna Sittard. De speler verving Florian Grillitsch.

Ajax wilde Vos koste wat kost behouden en verlengde in juli van dit jaar zijn contract tot 2028. In augustus werd bekend dat Atlético Madrid zéér geïnteresseerd is in de achttienjarige speler. De Spaanse topclub probeerde het talent vóór zijn contractverlenging al vast te leggen, maar is nog altijd concreet voor de speler. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s