Exclusive

Alles wat je moet weten over speelronde 3 van de Eredivisie!

Alles wat je moet weten over speelronde 3 van de Eredivisie!

26 augustus - 10:00

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent uiteraard dat er weer volop wordt gevoetbald in de Eredivisie! Echter, speelronde 3 van de vaderlandse competitie is een redelijk bijzondere. Zo komen PSV, Ajax, AZ en FC Twente allen niet in actie wegens hun Europese verplichten. Desondanks is er genoeg om van te genieten! VoetbalNieuws licht iedere wedstrijd voor je uit en vertelt wat je kunt verwachten!

NEC - RKC Waalwijk

Zaterdag 26 augustus, 18.45 uur
De Goffert, Nijmegen
ESPN

Beide ploegen hopen in dit duel hun eerste zege van het nieuwe seizoen te boeken. De thuisploeg verloor namelijk van Excelsior (3-4) en Heracles (2-1) en de bezoekers van Heerenveen (3-1) en AZ (1-3). Qua onderlinge geschiedenis mag NEC hoop putten. Van de 21 eerdere ontmoetingen in Nijmegen won het er namelijk tien. RKC pakte slechts vier keer de volle buit, voor het laatst in 2013.

NEC hield aan haar laatste vijf thuisduels echter geen enkel punt over. Daartegenover staat dat RKC haar laatste zes uitwedstrijden verloor. De doelpunten zullen moeten komen van Koki Agawa (NEC) en Michiel Kramer (RKC), die er allebei al twee in hebben liggen. Bas Dost, de kersverse aanwinst van NEC, kan zijn eerste minuten gaan maken.

Vermoedelijke afwezigen NEC: Philippe Sandler, Kas de Wit, Elayis Tavsan (allen onbekende blessure)

Vermoedelijke afwezigen RKC Waalwijk: -

Excelsior - Fortuna Sittard

Zaterdag 26 augustus, 21.00 uur
Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam
ESPN

Zowel Excelsior als Fortuna hebben in het huidige seizoen nog niet verloren. Beide ploegen haalden tot dusver vier punten en wisten respectievelijk Ajax (2-2) en Feyenoord (0-0) in bedwang te houden. Het onderlinge duel zal er één zijn waarin een driepunter een vereiste is. Voor Fortuna zal dat dan een primeur zijn. Zij wonnen van de zeven eerdere ontmoetingen op Woudestein namelijk geen één. Excelsior heeft er vijf geboekt.

Vermoedelijke afwezigen Excelsior: Kik Pierie (voetblessure), Lennard Hartjes (knieblessure), Adrian Fein (ziek), Jacky Donkor (knieblessure).

Vermoedelijke afwezigen Fortuna Sittard: -


Excelsior is het seizoen uitstekend begonnen en staat dit weekend tegenover Fortuna Sittard. Afgelopen zaterdag werd Ajax in bedwang gehouden door met 2-2 gelijk te spelen.

PEC Zwolle - FC Utrecht

Zondag 27 augustus, 12.15 uur
MAC³PARK Stadion, Zwolle
ESPN

Ook PEC en Utrecht zijn nog puntloos, al is dat voor de promovendus toch wel de grootste doorn in het oog. PEC verloor van Sparta Rotterdam (1-2) en FC Twente (3-1) en Utrecht van PSV en Heerenveen (beiden 0-2). Nieuwe ronde, nieuwe kansen, maar voor één van beide kan zomaar na zondagmiddag toch een kleine puntencrisis uitbreken.

De laatste vijf onderlinge duels kenden overigens geen winnaar. De balans is in het voordeel van Utrecht, met zes tegen vijf in 22 eerdere ontmoetingen. PEC – Utrecht is daarnaast een wedstrijd tussen Bram van Polen en Mark van der Maarel, twee iconen die al hun gehele carrière voor dezelfde club spelen.

Vermoedelijke afwezigen PEC Zwolle: Kenneth Vermeer, Anouar El Azzouzi, Ryan Thoams (allen geblesseerd), Samir Lagsir (knieblessure).

Vermoedelijke afwezigen FC Utrecht: Taylor Booth, Anthony Descotte, Zidane Iqbal (allen geblesseerd).

Feyenoord - Almere City

Zondag 27 augustus, 14.30 uur
Stadion Feijenoord (De Kuip), Rotterdam
ESPN 2

Gaat landskampioen Feyenoord zondag zijn eerste zege van het nieuwe Eredivisieseizoen boeken? Thuis tegen het debuterende Almere City is dat een verplichting. Een onderlinge ontmoeting stond logischerwijs dan ook nog nooit eerder op het programma. De bezoekers hebben door de nederlagen tegen Twente (1-4) en Fortuna (2-1) nog geen punt weten te pakken. Feyenoord speelde gelijk tegen Fortuna (0-0) en Sparta (2-2).

Vermoedelijke afwezigen Feyenoord: Bart Nieuwkoop (geschorst), Justin Bijlow (gebroken pols), Patrik Wålemark (operatie).

Vermoedelijke afwezigen Almere City: Jeredy Hilterman, Kornelius Hansen (beiden geblesseerd), Faaiz Mattoir (kruisbandblessure).


De 17-jarige Slowaak Leo Sauer behoedde Feyenoord vorige week voor een nederlaag tegen Sparta Rotterdam. In de blessuretijd schoot hij op Het Kasteel de 2-2 binnen.

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam

Zondag 27 augustus, 16.45 uur
Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
ESPN

Twee ploegen die daarentegen wel kunnen zeggen dat ze goed aan het seizoen zijn begonnen, zijn Heerenveen en Sparta. Heerenveen won van RKC (3-1) en FC Utrecht (0-2). Sparta versloeg PEC (1-2) en wist in eigen huis Feyenoord in bedwang te houden (2-2). Eén van beide zal zondagmiddag echter met een teleurstelling moeten dealen.

Vorig seizoen was Heerenveen – Sparta de opening van de Eredivisie. Van de 21 eerdere ontmoetingen in Friesland won Heerenveen er twaalf. Sparta boekte haar enige zege in 2021 (1-2).

Vermoedelijke afwezigen Heerenveen: Sven van Beek (achillesblessure), Pelle van Amersfoort (hamstringblessure).

Vermoedelijke afwezigen Sparta: Sergi Rosanas, Mike Eerdhuijzen (beiden geblesseerd).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s