Nieuws

Wie is de beste scheidsrechter van de Eredivisie?

Wie is de beste scheidsrechter van de Eredivisie?

24 augustus - 11:28

Nederland heeft veel scheidsrechters. De ene keer krijgen ze lof en de andere keer zijn ze de gebeten hond. Wie is de beste scheidsrechter van Nederland? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Danny Makkelie

Makkelie wordt door velen gezien als de beste scheidsrechter van Nederland. Zo werd hij door een jury van 35 oud-internationals van Oranje verkozen tot beste scheidsrechter van het Eredivisie-seizoen. De leidsman kreeg de ‘Gouden Kaart’ uitgereikt op het hoofdkwartier van de KNVB in Zeist. Ook won hij het scheidsrechtersklassement bij onder meer AD Sportwereld en Voetbal International.

Andere goede scheidsrechters

In de klassementen van VI en AD Sportwereld gooiden ook scheidsrechters als Edwin van de Graaf, Jochem Kamphuis, Serdar Gözübüyük en Allard Lindhout hoge ogen. Dennis Higler, Joey Kooij en Sander van der Eijk mogen net als Kamphuis in de UEFA Second Category af en toe ruiken aan het grote werk in Europa, Lindhout is inmiddels UEFA First Category, maar alleen Gözübüyük en Makkelie krijgen de grote duels aangewezen in de UEFA Elite Category.

Toch wordt ook Bas Nijhuis als een van de betere scheidsrechters van Nederland gezien. De geruchten gaan dat de arbiter door zijn vele tv-optredens niet dezelfde kansen krijgt als zijn collega’s.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!