Nieuws

Brobbey ligt niet wakker van de kritiek: 'Is een mix van intuïtie en automatisme'

Brobbey ligt niet wakker van de kritiek: 'Is een mix van intuïtie en automatisme'

24 augustus - 08:28 Laatste update: 10:03

Brian Brobbey miste de afgelopen weken een hand vol kansen, maar maakt zich zelf nog niet druk over het gebrek aan doelpunten. De spits weet waar het aan schort en traint er naar eigen zeggen volle bak op.

Brobbey kende een lastig begin dit seizoen. Zowel tegen Heracles Almelo als Excelsior wist de aanvaller meerdere opgelegde kansen om zeep te helpen. Zelf wil Brobbey liever niet stil staan bij het verleden. "Het geheim van een goal maken is volgens mij een mix van intuïtie en automatisme", vertelt Brobbey tegenover Het Parool. "Ik moet rustiger worden in mijn hoofd. Keepers gokken soms ook op wat jij doet als aanvaller. Ik moet blijven kijken, durven wachten. Koel zijn voor het doel."

Over het aantal mogelijkheden heeft Brobbey niet te klagen, zo ziet hij zelf ook. "Kansen krijg ik nog steeds, in alle soorten en maten: intikkers, alleen voor de keeper, kopballen. En ik creëer ze ook zelf. Daar ligt het niet aan. Het moet misschien alleen een halve seconde sneller, terwijl je ook de beheersing moet hebben." Ondanks de huidige kritiek aan het adres van Brobbey weet de aanvaller zelf ook dat zowel succes als kritiek met de dag is. "In voetbal gaat het immers om vandaag. Vandaag moet het goed zijn. Gisteren telt niet, en morgen moet het beter. Ja toch? 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s