Transfernieuws

Moriba keert terug naar Primera División, Leipzig werkt mee aan verhuurperiode

Moriba keert terug naar Primera División, Leipzig werkt mee aan verhuurperiode

28-01-2022 19:15

Ilaix Moriba keert na een half jaar alweer terug naar Spanje. De middenvelder, die door RB Leipzig voor zo'n zestien miljoen euro werd overgenomen van FC Barcelona, wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Valencia.

Moriba kwam in Oost-Duitsland nauwelijks tot spelen en zorgde voor de nodige irritatie met zijn gedrag. Hij zou sterallures hebben vertoond en lag niet goed in de groep. Ronald Koeman, vorig seizoen nog trainer van Barcelona, had Moriba graag in Camp Nou gehouden. De Spanjaard besloot echter het avontuur aan te gaan bij Leipzig. 

Zijn tijd in Duitsland is vooralsnog geen succes. Leipzig heeft besloten Moriba terug te sturen naar Spanje, waar hij het seizoen afmaakt bij het Valencia van trainer José Bordalás. Valencia neemt het volledige salaris van Moriba over, of de club in de onderhandelingen een optie tot koop heeft bedongen is niet bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!