Nieuws

Mislintat enthousiast: 'Ávila brengt grinta en is het gewend om prijzen te winnen'

Mislintat enthousiast: 'Ávila brengt grinta en is het gewend om prijzen te winnen'

22 augustus - 20:12 Laatste update: 20:14

Sven Mislintat is enthousiast over zijn nieuwe aanwinst Gastón Ávila. Volgens de directeur voetbalzaken van Ajax kan de Argentijnse vleugelverdediger met zijn 'grinta' erg waardevol zijn voor de selectie van Maurice Steijn.

Mislintat benoemt kort drie karaktereigenschappen die Ávila typeren. "Hij is een harde werker, agressief, en karaktervol", aldus de directeur voetbalzaken in gesprek met Ajax TV. "Hij won drie prijzen bij Boca en weer drie bij Antwerp, waar hij zich omhoog moest vechten vanuit het tweede. Zo'n speler wilden we graag toevoegen aan het team."

"Hij brengt grinta en is het gewend om prijzen te winnen", vervolgt Mislintat zijn lofzang over de Ajax-aanwinst. "Zo jong en al zoveel gewonnen, dat is niet normaal. Tegenstanders zullen niet graag tegenover hem staan", besluit de Duitser.

Ávila tekende dinsdagmiddag een contract tot en met 30 juni 2028 in de Johan Cruijff ArenA. Ajax nam de 21-jarige Argentijn voor een bedrag van 12,5 miljoen euro over van regerend Belgisch kampioen Royal Antwerp FC. Dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 14,5 miljoen euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s