Nieuws

Supporters van Turkse topclubs boos op FC Twente vanwege verkeerd logo-gebruik

Supporters van Turkse topclubs boos op FC Twente vanwege verkeerd logo-gebruik

22 augustus - 12:00 Laatste update: 12:20

FC Twente krijgt de wind van voren van Turkse voetbalsupporters vanwege het gebruikte logo van Fenerbahçe. De Tukkers nemen het donderdag in de voorrondes van de Europa League op tegen de Turkse grootmacht.

Fans van met name Galatasaray zijn boos dat FC Twente in aanloop naar de wedstrijd het logo van Fenerbahçe met daarin vijf sterren heeft gebruikt. Dit verwijst naar het aantal landstitels, maar volgens de supporters ten onrechte.

In Turkije worden officieel alleen de kampioenschappen vanaf 1950 meegeteld door de bond. Fenerbahçe is het daar niet mee eens en voert de vijf sterren wel in het eigen logo. Andere clubs vinden dat niet terecht.

Bij FC Twente wist niemand van deze controverse af en nam de club het logo over van de officiële clubsite van Fenerbahçe. In Nederland krijgen clubs van de KNVB de juiste logo's aangereikt, maar de UEFA doet dit niet.

De club uit Enschede laat weten zich niet te willen mengen in een Turkse discussie en te goeder trouw te hebben gehandeld. Toch zorgt het gebruik van het 'omstreden' logo voor de nodige commotie onder supporters van andere topclubs in Turkije.

FC Twente neemt het donderdagavond in Istanbul op tegen Fenerbahçe in de derde voorronde van de Europa League. De return in Enschede is een week later.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s