Nieuws

PSV treft Rangers: hoe verliepen de eerdere confrontaties tegen de Schotten?

PSV treft Rangers: hoe verliepen de eerdere confrontaties tegen de Schotten?

22 augustus - 08:16

PSV neemt het dinsdagavond op tegen Rangers in Schotland en begint daarmee aan het eerste duel in het zeer belangrijke tweeluik. De Eindhovenaren verloren vorig seizoen nog de Champions League play-off tegen de Schotten, maar hoe ging het de club af in het verleden? VoetbalNieuws blikt terug. 

PSV speelde in totaal acht keer tegen de Rangers, zowel vier keer uit als vier keer thuis. Van de acht duels wist PSV er slechts één te winnen. Drie wedstrijden gingen gelijk en vier gingen er verloren. In het seizoen 2022-2023 troffen de twee ploegen elkaar al: in Glasgow werd het 2-2, door treffers van Ibrahim Sangaré en Armando Obispo. In Eindhoven werd echter met 0-1 verloren en was het Champions League-avontuur klaar voor PSV. Rangers trof PSV daarvoor twaalf jaar eerder.

2010-2011

PSV trof Rangers in de achtste finales van de Europa League in het seizoen 2010-2011. Na een 0-0 gelijkspel in Eindhoven reisde de club af naar Glasgow om de lastige uitklus te klaren. Uiteindelijk won PSV met 0-1 door een treffer van Jeremain Lens. Aan het duel stonden spelers als Erik Pieters, Marcelo, Wilfried Bouma, Ola Toivonen en Markus Berg een de aftrap. De 0-1 zege was genoeg voor een plek in de kwartfinales van de Europa League. 

1999-2000

In het seizoen 1999-2000 was Rangers tweemaal te sterk voor PSV in de Champions League. In Glasgow werd het maar liefst 4-1 voor de Schotten in de groepsfase van het miljardenbal. Rangers was destijds een Nederlands getinte ploeg: onder leiding van Dick Advocaat wist onder meer Michael Mols te scoren. Voor PSV maakte Ruud van Nistelrooij de eretreffer. In Eindhoven won Rangers met 0-1 door een late treffer van Jörg Albertz. 

1978-1979

PSV trof Rangers voor het eerst in de clubgeschiedenis in het seizoen 1978-1979 in tweede ronde van de Europa Cup I, de oude benaming voor de Champions League. Op bezoek in Schotland werd het nog 0-0, maar in Eindhoven ging het mis. Rangers won destijds met 2-3 in de lichtstad. Harry Lubse en Gerry Deijkers zorgden voor de treffers van de thuisploeg. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s