Exclusive

Wie is Ondrej Lingr, de Tsjechische middenvelder die Feyenoord komt versterken?

Wie is Ondrej Lingr, de Tsjechische middenvelder die Feyenoord komt versterken?

24 augustus - 12:18 Laatste update: 12:18

Feyenoord neemt Ondrej Lingr over van Slavia Praag. De Rotterdammers troeven daarmee Panathinaikos af in de transferstrijd. Wie is Lingr precies? VoetbalNieuws schetst een portret!

Wie is Ondrej Lingr?

Ondrej Lingr werd geboren op 7 oktober 1998 in Karviná, Tsjechië en is momenteel dus 24 jaar. Hij begon met voetballen bij de plaatselijke MFK Karviná, dat sinds het huidige seizoen weer actief is op het hoogste niveau van het land. Lingr maakte er in 2017 zijn officiële profdebuut in de wedstrijd tegen Sparta Praag.

De aanvallende middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, speelde in totaal 74 wedstrijden voor de club uit zijn geboortestad. In de zomer van 2020 klopte Slavia aan de deur. Lingr vertrok voor ongeveer 450.000 euro naar één van de meest succesvolle Tsjechische clubs ooit.

Carrière Ondrej Lingr

Daar groeide hij tot op de dag van vandaag uit tot een vaste waarde in de hoofdmacht, die in het Conference Leagueseizoen 2021/2022 in totaal viermaal tegen Feyenoord speelde. Lingr stond in al die ontmoetingen aan de aftrap.


Ondrej Lingr namens Slavia Praag in de Conference League in duel met Jens Toornstra van Feyenoord.

Lingr heeft nog een contract tot medio 2024 bij Slavia en kwam in totaal 138 keer in actie voor de Cervenobílí. Daarin scoorde hij veertig keer en gaf hij ook elf assists. Lingr heeft dus aangetoond dat hij meer dan productief kan zijn voor de ploegen waarin hij speelt.

Op 24 maart 2022 maakte hij zijn officiële debuut voor het Tsjechische elftal, in de play-offs richting het WK tegen Zweden. Momenteel staat zijn interlandteller op zes.

Lingr is overigens een speler die voor dezelfde posities in aanmerking komt als Luka Ivanusec, de Kroaat van Dinamo Zagreb die al enkele maanden met Feyenoord in verband wordt gebracht. Of de ene transfer de ander uitsluit, is niet bekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s