Nieuws

Waarom speelt Sergiño Dest met rugnummer acht bij PSV?

Waarom speelt Sergiño Dest met rugnummer acht bij PSV?

21 augustus - 13:51 Laatste update: 14:09
1

PSV maakte maandagochtend de komst van Sergiño Dest wereldkundig. Dat is om meerdere redenen een opvallende transfer, mede door het rugnummer waarmee de verdediger komend seizoen in actie gaat komen. Waarom speelt Dest met rugnummer acht bij PSV? VoetbalNieuws vertelt het je.

Wanneer we van de traditionele rugnummers uit zouden gaan, dan zijn er twee nummers waar Dest normaal gesproken mee zou moeten spelen. Rechtsbacks krijgen meestal het rugnummer twee toebedeeld, terwijl linksbacks het over het algemeen met nummer vijf moeten doen. De Amerikaan kan op beide posities uit de voeten maar heeft zelf gekozen voor een basisnummer waar meestal op het middenveld mee wordt gespeeld.

"Ik had een paar rugnummers opgestuurd gekregen die nog beschikbaar waren, maar de meeste waren niet zo aantrekkelijk", begint Dest met zijn toelichting over de keuze voor nummer acht tegenover de clubkanalen van PSV.  "Acht is wel gek voor een back, maar ik ben over het algemeen wel veel naar voren aan het spelen. Toen dacht ik van: acht, basisnummer, dat is wel het beste nummer van de nummers waaruit ik kan kiezen. Ik ga er gewoon voor."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s