Nieuws

Dest geniet van terugkeer bij PSV: 'Nederland is mijn oude huis'

Dest geniet van terugkeer bij PSV: 'Nederland is mijn oude huis'

21 augustus - 10:08

Sergiño Dest heeft in een eerste interview als PSV'er aangegeven dat hij blij is om terug te zijn in Nederland. De back keerde vandaag terug naar de Eredivisie door Barcelona te verruilen voor de Eindhovenaren.

"Het voelt top. Ik heb een warm welkom gekregen en ben zeker blij om voor deze club te spelen", aldus Dest tegen PSV TV. De 22-jarige Amerikaan noemt Nederland zijn 'oude huis' en geniet ervan om na zijn vertrek bij Ajax weer terug te zijn.

Dest kent al enkele ploeggenoten van PSV. "Ik ken Noa Lang, Luuk de Jong en de twee Amerikanen Pepi en Tillman." Ook trainer Peter Bosz is geen vreemde voor de rechtsback. 

De aanwezigheid van onder meer technisch directeur Earnest Stewart speelde een belangrijke rol in de keuze voor PSV. "PSV gaf me gewoon een goed gevoel. Ze waren pusherig op een goede manier."

Dest heeft er vertrouwen in dat PSV zich plaatst voor de Champions League-groepsfase ten koste van Rangers FC. "Ik heb er vertrouwen in dat we ze gaan uitschakelen. En dat wij naar de Champions League gaan. PSV heeft gewoon een heel goed team dit jaar."

Morgen speelt PSV om 21.00 uur in Glasgow de eerste wedstrijd in het tweeluik met Rangers FC. De return in Eindhoven volgt een week later op woensdag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s