Nieuws

Lofzang voor Nederlandse spelmaker: 'De beste in het verdelen en neerzetten'

Lofzang voor Nederlandse spelmaker: 'De beste in het verdelen en neerzetten'

21 augustus - 08:39 Laatste update: 08:31

Frenkie de Jong werd zondagavond verkozen tot man van de wedstrijd tegen Cadiz. De Nederlander prees zijn ploeg na afloop, maar kan ook zelf op lof rekenen.

De Jong is een talisman die iedere trainer in zijn bezit wil hebben. Afgelopen seizoen zagen we de Nederlander als aanvallende middenvelder in zijn rol groeien, maar tegen Cadiz stond de Nederlander centraal achterin gepositioneerd. "We hebben opnieuw geleden, maar we hebben gewonnen. Het zal ons helpen vertrouwen te winnen. We speelden redelijk goed, hoewel we meer gevaar konden creëren. Het belangrijkste is om te winnen. We scoorden eerder niet vanwege een beetje pech en ook want we hadden beter moeten definiëren. We hebben een doel en als we gevaar blijven creëren, komen er meer goals", vertelt De Jong tegenover Movistar.

Xavi Hernández zat door een schorsing zelf niet op de bank, maar was na afloop tegenover journalisten wel complimenteus over de Nederlander. "We dachten dat zij 4-4-2 gingen spelen. De Jong is een van de besten in het verdelen en neerzetten, daarom speelde hij daar. Dat is goed gelukt. Hij had een zeer goede passing. Hij komt dichter bij wat we willen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s