Nieuws

AZ hofleverancier in Elftal van de Maand januari, één Ajax-afgevaardigde

AZ hofleverancier in Elftal van de Maand januari, één Ajax-afgevaardigde

28-01-2022 10:55 Laatste update: 13:09

Het Eredivisie-elftal van de Maand van januari is bekend. AZ Alkmaar levert met drie spelers de meeste namen. Koploper Ajax heeft slechts één vertegenwoordiger.

Dat wordt bekendgemaakt op de officiële website van de Eredivisie. De in Amsterdam teruggekeerde kwam twee minuten tekort om aan de eis van zestig procent speeltijd te voldoen en werd niet meegenomen in de verkiezing. Alleen Noussair Mazraoui wist als speler van Ajax een plek te bemachtigen na zijn mooie goal tegen PSV.

AZ levert deze maand de meeste spelers. Owen Wijndal, Yukinara Sugawara en Sam Beukema staan alle drie in het gekozen elftal. Opvallend is dat Loïs Openda ook in het elftal is opgenomen: de aanvaller van Vitesse pakte in de verloren thuiswedstrijd tegen Groningen (1-3) al na een half uur een rode kaart. 

PSV zit er in deze editie van de verkiezing niet bij. Feyenoord beschikt over twee spelers die de selectie hebben gehaald met Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes. Eerstgenoemde won bovendien de verkiezing voor Speler van de Maand januari.

Het volledige Elftal van de Maand bestaat uit de volgende namen: Sonny Stevens (SC Cambuur), Owen Wijndal (AZ), Sam Beukema (AZ), Mees Hilgers (FC Twente), Noussair Mazraoui (Ajax), Orkun Kökcü (Feyenoord), Fredrik Aursnes (Feyenoord), Loïs Openda (Vitesse), Luca de la Torre (Heracles Almelo), Yukinari Sugawara (AZ) en Michiel Kramer (RKC Waalwijk).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!