Nieuws

NOS maakt tijdelijke vervanger Van Hooijdonk bij Studio Voetbal bekend

NOS maakt tijdelijke vervanger Van Hooijdonk bij Studio Voetbal bekend

18 augustus - 18:17
1

Andries Jonker vervangt Pierre van Hooijdonk aanstaande zondag bij Studio Voetbal. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. Van Hooijdonk zal voor onbepaalde tijd niet in het voetbalpraatprogramma te zien zijn, wegens zijn aantijgingen jegens Ajax-trainer Maurice Steijn.

Jonker kwam al eens vaker langs in het programma, dat vaste prik is op de zondagavond. Hij was echter nog nooit vaste tafelgast. Ibrahim Afellay, Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen zijn dat wel. Een woordvoerder van de omroep kan echter niet vertellen of de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen in de toekomst vaker zijn mening en analyses bij Studio Voetbal gaat verkondigen.

Van Hooijdonk was afgelopen week bij vrijwel ieder koffieapparaat onderwerp van gesprek. De voormalig spits van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal beschuldigde Steijn van 'betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers' in zijn tijd bij NAC Breda. De zoon van Van Hooijdonk, Sydney, speelde daar op dat moment. Steijn dreigde met een kort geding, maar de analist bood zijn excuses aan en rectificeerde uiteindelijk zijn uitspraken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!